E Shtune, 06 Shkurt, 2016

Abuzimi ?

Indeksi i artikullit
Abuzimi ?
Disa studime kane treguar nje lidhje te forte mes ADHD
Hulumtuesit gjithashtu kane gjetur lidhje midis ADHD
Njerëzit me ADHD
Dopamine gjithashtu ndikon emocioni dhe ndjenja e kënaqësi
Doza e Ritalin dhe te tjera stimulants
100 djem me ADHD per 10 vjet
Te gjitha faqet

ADHD dhe abuzimi me substanca te ndryshme: A ka ndonje lidhje?

ADHD shpesh zgjat ne moshë madhore, dhe disa studime kane treguar se fëmijët me ADHD mund te jete me shume gjasa per te zhvilluar te alkoolit dhe abuzimin e substancave probleme kur ata marrin me te vjeter.
A jane te drogës dhe Abuse Alcoholism More Common Midis Njerëzit Me ADHD?Disa studime kane treguar nje lidhje te forte mes ADHD, abuzim me drogën, dhe alkolim. ADHD ështe pesë deri 10 herë me shume ne mesin e te rriturve te perbashkët alcoholics se kjo ështe ne njerëzit pa kusht. Kjo ështe edhe me e zakonshme per fëmijë me ADHD te fillojë abuzimin e alkoolit gjate viteve te tyre adoleshente. ne nje studim, 14% e 15 - te 17-vjeçarëve me ADHD kishte probleme me varësine apo alkoolit, ne krahasim me asnje nga kolegët e tyre pa ADHD.


Hulumtuesit gjithashtu kane gjetur lidhje midis ADHD dhe perdorimin e marihuanes dhe drogave tjera rekreative, veçanerisht ne njerëzit te cilët gjithashtu kane çrregullime te tjera psikologjike (te tilla si i ngulët-maniakal disorder). per me teper, njerëzit me ADHD zakonisht fillojne duke pasur probleme me alkohol dhe droga ne nje moshë me parë se sa njerëz pa kusht.
Pse jane njerëz me ADHD me shume ka gjasa te Abuse Drogat dhe alkolin?

 


Njerëzit me ADHD priren te jene me shume gjasa per te rrëmbyer dhe kane probleme te sjelljes, te cilat mund te kontribuojne ne problemet e abuzimin e substancave, shkencëtarët thone se. Gjithashtu, te dyja ADHD dhe alcoholism kane tendencë per te kandiduar ne familje. ADHD nje fëmijë me nje prind që ka alcoholism ështe me me shume gjasa per te zhvilluar gjithashtu nje problem i alkoolit. Hulumtuesit kane theksuar te perbashkët genes ndahet ne mes ADHD dhe alcoholism.

A stimulues per medikamente ADHD Addictive?

Prindërit shqetesohen ndonjeherë nese stimulues droga po marrin fëmijët e tyre per te trajtuar ADHD (te tilla si Ritalin) jane vete Addictive. Stimulues medikamente punes duke rritur nivelet e nje te dërguarit te quajtur dopamine kimike ne tru, e cila ndihmon ne permirësimin e te perqëndrohet dhe vëmendje - që njerëzit me aftesi te ADHD shpesh te vështira per t'u gjetur master.


Dopamine gjithashtu ndikon emocioni dhe ndjenja e kënaqësi, duke krijuar nje "te larte" i bën njerëzit që duan me shume. Sepse kokaine dhe droga te tjera rrugë gjithashtu rrisin nivelet dopamine, ka pasur shqetesimin se ADHD stimulants mund te jete ne menyrë te ngjashme Addictive. Ritalin e aftesisë per te rritur te energjisë dhe te perqëndrohet edhe ka bërë disa njerëz per te referuar ne ate si te "fukara e kokaines."

Ka pasur njoftime per njerëzit që perdorin drogë ADHD ngacmues që nuk jane te pershkruara per ta. Njerëzit kane grimcuar dhe snorted Ritalin tableta, ose te shkrihet ne ujë te drogës dhe intravenously marrë ate. Studimet tregojne se Ritalin abuzuar mund te çojë ne varësine e drogës. Kur te merren si te pershkruara, megjithate, nuk ështe Ritalin ne Addictive fëmijët ose te rriturit.


ne doza te medha, Ritalin ka efekte te ngjashme me ato te kokaines. Megjithate, shkencëtarët kane gjetur te shënuar dy ndryshime ne mes te drogës. nje nga faktorët që çon ne addictiveness dhe abuzim me drogën ështe se sa shpejt nje drogës dopamine ngre nivelet. Dopamine nivelet me te shpejte te rriten, aq me i madh per shperdorim te mundshëm. nje studiues zbuluan se Ritalin merr rreth nje orë per te rritur nivelet dopamine ne tru, ne krahasim me vetem sekonda me thëthirë kokaine. Doza e Ritalin dhe te tjera stimulants perdoren per te trajtuar ADHD priren te jene me te ulëta dhe me veprim, që pakëson rrezikun e varësisë.

A Using stimulues per medikamente ADHD te çojë tek substance Abuse Problemet?

Shume prindër jane te shqetesuar se fëmijët e tyre duke i dhëne ADHD stimulues medikamente mund te çojë fëmijët te fillojne eksperimente me llojet e tjera te drogës. Disa studime kane percaktuar per te hetuar lidhjen e mundshme midis ADHD stimulues per ilaçe dhe abuzimin e substancave probleme, dhe atje nuk duket te kete ndonje lidhje.


nje nga me te gjata-termi studimeve, i cili pasoi 100 djem me ADHD per 10 vjet, treguan jo me i madh rreziku per abuzimin e substancave ne djem te cilët morën stimulues drogës ne krahasim me ata që nuk e kane marrë drogë. nje studim me parë nga i njejti shkrimtar i sugjeruar se edhe ngacmues perdorni me vone mund te mbrojtur kundër shperdorimit te drogës dhe ne alcoholism fëmijëve me ADHD nga ADHD lehtesimin e simptomeve që shpesh shpien ne abuzimin e substancave probleme. E meparshme te stimulants jane filluar, e ulët e mundshëm per abuzimin e substancave ne rrugën.
Si jane Alcoholism drogës dhe Abuse trajtohen ne Njerëzit me ADHD?

Ështe me rëndësi te mbani mend se jo te gjithë do te zhvillojne me ADHD nje alkoolit apo abuzimin e substancave problem. ne te rriturit që nuk zhvillojne nje problem, mjekët bëjne me dije nonstimulant trajtim me medikamente, te tilla si antidepressants Norpramin dhe Wellbutrin.

Se a Ritalin dhe te tjera stimulants jane efektive per trajtimet ADHD abuzimin e substancave te pacienteve me probleme ështe me pak e qarte. Këto droga mund te jete i dobishëm kur pershkruhen ne nje kohë që vepron ne nje forme dhe menyrë te kontrolluar ne menyrë që pacientet nuk bëhet teper e varur nga ose keqperdorimin e tyre. Terapisë, duke perfshirë nje 12-hap programin, mund gjithashtu te jete nje pjesë e rëndësishme e programit per abuzimin e substancave njerëzit me ADHD.