E Marte, 09 Shkurt, 2016

Simptomat dhe Llojet - Droga dhe Astma

Indeksi i artikullit
Simptomat dhe Llojet
Cilat jane simptomat tipike alergji?
Zbuloni se çfarë e shkakton koshere dhe si te trajtoni ato.
Latex alergji
Si mund te ju tregoni dallimin midis syrit trëndafili dhe alergjite sy?
Veza alergji
Alergjia nga Gruri
Shenjat paralajmeruese
Alergjite dhe astma
Alergjia dhe Simptomat
Moderuar alergji Simptomat
Alergjia dhe stinet
Cilat jane simptomat alergjike te rinitit?
Si mund ti gjejme Shkaqet e Alergjis ?
Pse disa persona Kane Vetem Alergjia Sezonale ?
Pse jane Alergjia e mia me te mira ne disa dite dhe keq per te tjerë?
Çfarë Mjekimi duhet per Alergjite?
Terapi efektive
Trajtim per Alergjine?
Alergjia dhe reagimi ndaj saj
Cilat jane simptomat e Anaphylaxis?
Cilat jane complikacionet e zakonshme Anaphylaxis?
Si ështe Anaphylaxis diagnostikohet?
Çfarë ështe Mjekimi per Anaphylaxis?
Si mund te jemi te pergatitur per Anaphylaxis?
Astme dhe Alergjia
Fluturimet Ajrore dhe Alergjite
Cilat jane simptomat me te zakonshme te astma?
Cilat jane argumentet e Paralajmerimit te Hershëm i nje sulm astma?
Kush merr astma?
Astme te perbashkët Shkaktojne:
Si ështe diagnoza astma?
Çfarë Mjekimi duhet per astma?
Droga dhe Astma
Trajtimi i Astmes
Astma Alergjike
Çka duhet te bëni per te ndihmuar kontrollin e astma?
Astma mund te shërohet?
Te gjitha faqet
Droga dhe  Astma
Këto droga trajtojne astmes duke relaksuar grupe te muskujve që te forcojë rreth ajrore. Ata shpejt hapur frymemarrjes, dhënia me qira e ajrit me shume brenda dhe jashte mushkërive dhe permirësimit te marrë fryme.

Bronchodilators ndihmojne gjithashtu te qarte mukusit nga mushkërite. Si ajrore te hapur, me lirshëm lëviz mukusit dhe mund te jete me shume coughed lehte. ne forme te shkurter-ngarkuar, bronchodilators çlirojë apo simptoma te astmes ndaluar dhe jane shume te dobishme gjate nje sulmi astme. Tre lloje kryesore te bronchodilators jane beta2 agonists, anticholinergics, dhe theophylline.
Inflammatories Anti-dhe astma

Këto droga astma, e cila perfshin kortikosteroidet thithur si Asmanex, Pulmicort, Azmacort, Flovent, Alvesco, dhe qvar, ënjtje dhe reduktojë prodhimin e mukusit ne ajrore. Si rezultat, frymemarrjes jane me pak te ndjeshme dhe me pak gjasa per te reaguar ndaj shkakton. Anti-inflammatories merren çdo dite per disa javë para se te fillojne te kontrollit astme. Këto droga astme te çojë gjithashtu ne simptomet me pak, airflow me te mirë, Airways me pak te ndjeshme, dëme me pak udhë ajrore, dhe me pak episode astme. nese merret çdo dite, ata mund te kontrollojne ose per te parandaluar simptomat astme.

nje tjeter lloj anti-inflamator drogës astme ështe sodium cromolyn. Ky ilaç ështe nje stabilizator direk qelizore, që do te thote se ajo ndihmon per te parandaluar lëshimin e azmes-inducing kimike nga qelizat ne trupin e njohur si qelizat direk. Intal perdoret zakonisht tek fëmijët dhe per ushtrimin e-astme e shtatezënisë.