E Diel, 29 Nentor, 2015

Simptomat dhe Llojet - Si mund ti gjejme Shkaqet e Alergjis ?

Indeksi i artikullit
Simptomat dhe Llojet
Cilat jane simptomat tipike alergji?
Zbuloni se çfarë e shkakton koshere dhe si te trajtoni ato.
Latex alergji
Si mund te ju tregoni dallimin midis syrit trëndafili dhe alergjite sy?
Veza alergji
Alergjia nga Gruri
Shenjat paralajmeruese
Alergjite dhe astma
Alergjia dhe Simptomat
Moderuar alergji Simptomat
Alergjia dhe stinet
Cilat jane simptomat alergjike te rinitit?
Si mund ti gjejme Shkaqet e Alergjis ?
Pse disa persona Kane Vetem Alergjia Sezonale ?
Pse jane Alergjia e mia me te mira ne disa dite dhe keq per te tjerë?
Çfarë Mjekimi duhet per Alergjite?
Terapi efektive
Trajtim per Alergjine?
Alergjia dhe reagimi ndaj saj
Cilat jane simptomat e Anaphylaxis?
Cilat jane complikacionet e zakonshme Anaphylaxis?
Si ështe Anaphylaxis diagnostikohet?
Çfarë ështe Mjekimi per Anaphylaxis?
Si mund te jemi te pergatitur per Anaphylaxis?
Astme dhe Alergjia
Fluturimet Ajrore dhe Alergjite
Cilat jane simptomat me te zakonshme te astma?
Cilat jane argumentet e Paralajmerimit te Hershëm i nje sulm astma?
Kush merr astma?
Astme te perbashkët Shkaktojne:
Si ështe diagnoza astma?
Çfarë Mjekimi duhet per astma?
Droga dhe Astma
Trajtimi i Astmes
Astma Alergjike
Çka duhet te bëni per te ndihmuar kontrollin e astma?
Astma mund te shërohet?
Te gjitha faqet
Si mund ti gjejme Shkaqet e Alergjis ?
Sezonit ne te cilin do te ndodhin alergji tuaj te ngushte lista e fajtorëve te jete e mundur. per shkak i imet, mjeku juaj mund te kryejë nje provë e lëkurës per te percaktuar se cilat substanca (alergeneve) shkakton nje reagim.

Testi lëkurës perfshin vendosjen ekstraktet e alergeneve te mundshëm ne nje rrjet ne krahun tuaj ose prapa, dhe pastaj shpim lëkurën tuaj ne menyrë ekstrakt mund te hyjne shtresa e jashtme e lëkurës (veshje e guaskës). Ato zona që te bëhet e kuqe dhe itchy tregojne që substanca te shkaktojë nje mbrojtese (alergjike) pergjigje nga sistemi juaj imunitar.

Doktori juaj mund edhe te kryejë nje test te gjakut per te kontrolluar nivelin e antitrupave te prodhuar nga sistemi imun. Nivele te ngritura te antitrupave te caktuara mund te identifikojë alergji te veçante.