E merkurë, 10 Shkurt, 2016

Bazat e Osteoarthritis - analizat e gjakut

Indeksi i artikullit
Bazat e Osteoarthritis
Kush merr Osteoarthritis?
Çfarë Shkaqet Osteoarthritis?
perdorimin e tepruar te nyjave te caktuara rrit rrezikun e zhvillimit te osteoarthritis
analizat e gjakut
Synvisc, Supartz, Euflexxa, Orthovisc
A ka nje Kirurgjisë per Osteoarthritis?
Te gjitha faqet

Nganjeherë analizat e gjakut do te jepet per te percaktuar nese keni nje lloj tjeter e artritit.

ne qofte se lëngu ka akumuluar ne nyje, mjeku juaj mund te hequr disa nga lëngu (quajtur aspirate te perbashkët) per ekzaminim nen nje mikroskop per te sunduar nga sëmundje te tjera.
Si ështe Osteoarthritis trajtohen?

Osteoarthritis zakonisht trajtohet me terapi fizike me forcimin e muskujve ushtrime, ilace me gojë, fasha te nxehte dhe te ftohte te perbashkët te dhimbshme, heqjen e lëngjeve te perbashkët, injeksion i barnave ne perdorimin e perbashkët, e pajisjeve te tilla mbështetese si paterica apo canes, dhe kontrollin e peshës. Kirurgjisë mund te jene te dobishëm per lehtesimin e dhimbjeve trajtimin e alternativave te tjera, kur nuk kane qene efektive.

Lloji i trajtimit te pershkruara do te varet nga disa faktorë duke perfshirë moshën tuaj, aktivitetet dhe profesion, shëndetin e pergjithshëm, historia mjekësore, vendndodhjen e osteoarthritis tuaj, dhe ashpersia e gjendjes.
Cilat medikamente jane perdorur per te trajtuar Osteoarthritis?

Medikamente mund te jene te percaktuara per te ulur dhimbjen e shkaktuar nga osteoarthritis. Dhimbje-lehtesimin medikamente perfshijne Acetaminophen (per shembull, Tylenol) dhe ilaçe anti-inflamator (kjo shpesh quhet NSAIDs), te tilla si aspirine, ibuprofen ose Celebrex. Disa medikamente ne formen e krem, rubs, ose sprays mund te aplikohet mbi lëkurë te zonave te prekura per lehtesimin e dhimbjeve. per disa njerëz me dhimbje te vazhdueshme pavarësisht nga këto pilula ose krem, steroid mund te injektohet direkt ne te perbashkët per lehtesim dhimbje. Këto injeksione jane te kufizuara ne menyrë tipike që perdorim te zgjatur mund te çojë ne perkeqësimin kockave dhe kërc dhe dobësi.