E Premte, 05 Shkurt, 2016

Simptomat dhe Llojet - Shenjat e nje Sulmi te astmes

Indeksi i artikullit
Simptomat dhe Llojet
A i dini shenjat e hershme paralajmeruese te nje sulmi astme?
Llojet e astma
A vuani nga kollitjet shpesh?
Simptomat e Astmes
Infeksionet Virale
Shenjat e nje Sulmi te astmes
Simptomet e astmes te fëmijët
Simptomet e nje Sulmi astma
Ashpersia e nje sulmi te astmes
Sa Ndikon Astma ne Ndergjegje
simptoma astma mund te perfshijë ne vijim:
Infeksionet astma Simptomet
Llojet e astma
Alergjite dhe astma
Me ushtrimin e-detyruar astme
Astma shkakton kollë-astme
Profesionale astma
Konkluzioni i Studimeve
Konkluzioni i Studimeve
Te gjitha faqet
Shenjat e nje Sulmi te astmes
Di Simptomat e hershme e astma

Shenjat e hershme paralajmeruese jane ndryshimet që ndodhin vetem para ose ne fillim te nje sulmi astme. Këto shenja mund te fillojë para se te mirë-njohur simptomat e astmes dhe jane shenjat me te hershme se azmes juaj ështe duke u perkeqësuar.

ne pergjithësi, këto shenja nuk jane te rënda te mjaftueshme per te ndaluar ju shkon per aktivitetet tuaja te perditshme. Por, duke njohur këto shenja, ju mund te ndalojë nje sulm astmes ose per te parandaluar nje nga marrja e me keq. Shenjat e hershme perfshijne:

* Kollë te shpeshta, veçanerisht ne naten
* Humbja e frymen tuaj lehte apo gulçim
* Ndjeheni shume i lodhur apo i dobët, kur ushtron
* Wheezing ose kollitjes pas ushtrimit
* Ndjeheni i lodhur, me lehtesi i merzitur, i pakënaqur, apo me humor
Ul * ose ndryshime ne mushkëri funksion te matur si ne nje meter rrjedhin pik
Shenjat * e ftohte ose alergji (teshtime, hundë i lëngshëm, kollë, bllokim hundës, fytit, dhe dhimbje koke)
* Trouble gjumi

nese ju keni te paralajmerimit te hershëm shenjat e simptomeve, ju duhet te marrë medikamente me te astmes, siç pershkruhet ne planin e veprimit tuaj astme.