E Shtune, 28 Nentor, 2015

Bazat e Dhimbjes se Kokes

Indeksi i artikullit
Bazat e Dhimbjes se Kokes
Migrene
Sindroma e dhimbjes se kokes e perzier
Cilat jane llojet e dhimbjes se kokes?
A eshte dhimbja e kokes e trashegueshme?
A largohet dhimbja e kokes me kalimin e kohes te femijet?
Si vleresohen dhe diagnostikohen dhimbjet e kokes?
Si trajtohen dhimbjet e kokes?
C’fare ndodh pas fillimit te trajtimit?
Te gjitha faqet

Bazat e dhimbjes se kokes
Sipas statistikave, mbi 45 milione amerikane vuajne nga semundja kronike,e perseritur e dhimbjes se kokes dhe nga keto, 28 milione vuajne nga migrena. Rreth 20% e femijeve dhe te rinjeve kane gjithashtu dhimbje te forta koke.

Cfare lloje dhimbjesh koke ka?
Ka disa lloje te dhimbjeve te kokes - 150 diagnoza dhimbjesh koke jane vendosur!
Me poshte eshte nje liste e llojeve me te zakonshme te dhimbjes se kokes.
Dhimbje koke qe zgjat: Gjithashtu e quajtur dhimbje koke kronike e perditshme ose dhimbje koke jo-progresive,dhimbjet e kokes qe zgjasin jane dhimbjet me te zakonshme te kokes ne te rriturit dhe te rinjte. Keto tkurrje te muskujve te kokes shkaktojne dhimbje te moderuar dhe te vijne e shkojne ne nje periudhe te zgjatur kohe.