E Marte, 09 Shkurt, 2016

Parandalimi

Indeksi i artikullit
Parandalimi
A ndihmon dieta
Te gjitha faqet

Kuptimi i kancerit ne gji - Parandalimi
Si mund te parandaloj Kanceri i gjirit?

Mjekët ende nuk jane te sigurte se si ju mund te ndaloni nga kanceri i gjirit ndodh ne vendin e parë.

Lëvizja e rregullt aerobic mund te ofrojne nje mbrojtje kundër rrezikut te nje gruaje e zhvillimit te kancerit te gjirit. Studimet kane gjetur se grate që ushtrohet ne menyrë energjike dhe shpesh ishin vetem gjysma si te ngjarë si jo-exercisers te merrni kancerin e gjirit, edhe pse faktorë te tjerë ndoshta ka luajtur nje rol. Ushtrimi gjithashtu mund te ndihmojne grate me kancer te gjirit te tolerojë me mirë efektet anen e rrezatimit ose kemioterapia dhe mund te ndihmojë ne promovimin e nje shërim te shpejte pas operacionit.
Ushqimi dhe Ushqimi per parandalimin e kancerit ne gji

Ushqimi luan nje rol shume te vogël por te matshme ne parandalimin e kancerit te gjirit. Yndyrna Dietary mund te rrisë rrezikun e zhvillimit te kancerit te gjirit, dhe fruta, perime, drithëra dhe mund te ndihmojë per te zvogëluar rrezikun. Kjo ështe nje ide e mirë per te gjithë produkteve te qumeshtit qumesht, mish, dhe ushqime te skuqura ne temperaturë te larte vetem ne vend se te rastit trajton prodhime. Ju mund te jap gjallëri menus tuaj nga llojet e mostrave te ndryshme te frutave dhe perimeve te freskëta dhe te bazuar mbi enet e re drithërat dhe bishtajore. ne këte menyrë, ju jeni i detyruar te marrë shume fibër, së bashku me vitamina dhe minerale menduar per te mbrojtur kundër kancerit te gjirit, veçanerisht vitamina A, C, D dhe E dhe kalcium, selen, si dhe jod. Disa mjekë rekomandojne se pacientet e kancerit te gjinjeve te shtesave antioxidant.