E Premte, 12 Shkurt, 2016

kancer ne Gji Invaziv - Shenjat e kancerit ne gji invaziv

Indeksi i artikullit
kancer ne Gji Invaziv
kancer ne gji dhe shtatezania
Cilat jane shenjat e kancerit te gjirit pushtuese? Kanceri i gjirit mund te mos kete shenja ose simptoma te gjitha, sidomos gjate fazave te hershme. Si zhvillohet kanceri, ju mund te vëreni nje ose me shume nga shenjat e meposhtme: * nje gungë ose trashësi që vazhdon permes ciklit menstrual ne ose afër gjirit ose ne underarm * nje masë ose gungë, e cila mund te ndjehen si te vogla si nje mjegull * nje ndryshim ne madhësi, forme, apo kontur i gjirit * nje gjaku-shkarkimit njolla ose qarte lëngun nga dalë * nje ndryshim ne dukjen e ndjejne ose te lëkurës ne gjoks ose dalë - dimpled, puckered, me luspa, ose i perflakur * Skuqje te lëkurës ne gjoks ose dalë * nje ndryshim ne forme, ose poziten e dalë * nje zone që ështe dukshëm e ndryshme nga çdo rajon tjeter ne te dyja gji * nje mermer-si zone thekur nen lëkurë Ju mund te gjeni këto ndryshime, kur ju bëni nje mujore gji vete-provimi. Duke bërë nje vete-provimi rregullt e gjirit tuaj, ju mund te bëhen te njohur me ndryshimet mujore normale që zemrat tuaj nenshtrohen. Çfarë rrit rrezikun e kancerit te gjirit pushtuese? Kanceri i gjirit mund te ndodhë ne çdo moshë. Por rreziku i zhvillimit te kancerit te gjirit rritet me moshën. Sipas American Cancer Society, nje nga tete pushtuese diagnoza e kancerit te gjirit jane dhëne per grate nen moshën 45. Dhe dy nga çdo tre gra me kancer te gjirit pushtuese jane 55 ose me i vjeter kur ata jane diagnostikuar parë. Çfarë ështe grading tumor? Pas operacionit per heqjen e tumorit te gjirit, nje patolog do te kontrolloni indit te gjinjeve. Patolog pastaj do te caktojë nje grade te tumorit. Klasën varet nga afër se si qelizat e kancerit ngjajne qelizat e indeve normale kur shikohet nen mikroskop. Low-qelizat e kancerit grade jane te ngjashme me qelizat normale te gjirit. Larte qelizat e klasës së kancerit te gjirit duken me jonormale. Ata tregojne se kanceri i gjirit ështe me agresive. Patolog gjithashtu do te bëjë nje test te quajtur test progesterone receptor estrogjenit. Ky test do te tregojë nese hormonet femerore - estrogjenit ose progesterone - ndikim qelizat e kancerit. nese testi ështe pozitiv, kjo do te thote te shkaktojne hormonet qelizat e kancerit te rritet. ne këte rast, terapi hormonale mund te jete efektive ne trajtimin e kancerit. Teste te tjera, te tilla si nje kockë hetim apo CT scan, mund te jete i garantuar. Kjo varet nga nota e tumorit. Këto teste do te percaktojë nese kanceri ështe perhapur nga gjirit ne fusha te tjera te trupit. Si ështe kanceri i gjirit trajtohet pushtuese? Ka shume trajtime per kancerin e gjirit pushtuese. Ato perfshijne: * Kirurgji * Kimioterapi * Terapi rrezatimi * Terapi hormon * Terapi biologjike Doktori juaj mund te perdorni nje trajtim te kancerit te gjirit ose nje kombinim te tyre. Qëllimi do te jete per ju japin prognoza te mirë. Lloji i trajtimit te kancerit te gjirit rekomandon mjeku juaj do te percaktohet nga faktorë te ndryshëm. Këta faktorë perfshijne: * Madhësia e tumorit kancerit te gjirit * Vendndodhjen e tumorit kancerit te gjirit * Rezultatet e testeve laboratorike bërë ne qelizat e kancerit * Fazën e kancerit te gjirit * Moshës tuaj dhe te pergjithshme shëndetesore * Statusin tuaj menopauzë * Ndjenjat tuaja personale ne lidhje me opsionet e trajtimit
Trajtimet per kancerin ne gji invaziv
Kimioterapi, hormon, terapi biolohjike
Te gjitha faqet

Cilat jane shenjat e kancerit te gjirit pushtuese?

Kanceri i gjirit mund te mos kete shenja ose simptoma te gjitha, sidomos gjate fazave te hershme. Si zhvillohet kanceri, ju mund te vëreni nje ose me shume nga shenjat e meposhtme:

* nje gungë ose trashësi që vazhdon permes ciklit menstrual ne ose afër gjirit ose ne underarm
* nje masë ose gungë, e cila mund te ndjehen si te vogla si nje mjegull
* nje ndryshim ne madhësi, forme, apo kontur i gjirit
* nje gjaku-shkarkimit njolla ose qarte lëngun nga dalë
* nje ndryshim ne dukjen e ndjejne ose te lëkurës ne gjoks ose dalë - dimpled, puckered, me luspa, ose i perflakur
* Skuqje te lëkurës ne gjoks ose dalë
* nje ndryshim ne forme, ose poziten e dalë
* nje zone që ështe dukshëm e ndryshme nga çdo rajon tjeter ne te dyja gji
* nje mermer-si zone thekur nen lëkurë

Ju mund te gjeni këto ndryshime, kur ju bëni nje mujore gji vete-provimi. Duke bërë nje vete-provimi rregullt e gjirit tuaj, ju mund te bëhen te njohur me ndryshimet mujore normale që zemrat tuaj nenshtrohen.
Çfarë rrit rrezikun e kancerit te gjirit pushtuese?

Kanceri i gjirit mund te ndodhë ne çdo moshë. Por rreziku i zhvillimit te kancerit te gjirit rritet me moshën. Sipas American Cancer Society, nje nga tete pushtuese diagnoza e kancerit te gjirit jane dhëne per grate nen moshën 45. Dhe dy nga çdo tre gra me kancer te gjirit pushtuese jane 55 ose me i vjeter kur ata jane diagnostikuar parë.
Çfarë ështe grading tumor?

Pas operacionit per heqjen e tumorit te gjirit, nje patolog do te kontrolloni indit te gjinjeve. Patolog pastaj do te caktojë nje grade te tumorit. Klasën varet nga afër se si qelizat e kancerit ngjajne qelizat e indeve normale kur shikohet nen mikroskop. Low-qelizat e kancerit grade jane te ngjashme me qelizat normale te gjirit. Larte qelizat e klasës së kancerit te gjirit duken me jonormale. Ata tregojne se kanceri i gjirit ështe me agresive.

Patolog gjithashtu do te bëjë nje test te quajtur test progesterone receptor estrogjenit. Ky test do te tregojë nese hormonet femerore - estrogjenit ose progesterone - ndikim qelizat e kancerit. nese testi ështe pozitiv, kjo do te thote te shkaktojne hormonet qelizat e kancerit te rritet. ne këte rast, terapi hormonale mund te jete efektive ne trajtimin e kancerit.

Teste te tjera, te tilla si nje kockë hetim apo CT scan, mund te jete i garantuar. Kjo varet nga nota e tumorit. Këto teste do te percaktojë nese kanceri ështe perhapur nga gjirit ne fusha te tjera te trupit.
Si ështe kanceri i gjirit trajtohet pushtuese?