E Enjte, 11 Shkurt, 2016

Migrena

Nese vuani nga dhimbje te shpeshta koke apo migrene, shendeti.info mund tju ndihmoje. Ekspertet te Shendeti.info kane mbledhur informata per llojet e ndryshme te dhimbjeve kokes per t'ju ndihmuar te gjeni pergjigje ne lidhje me ate qe ju shqeteson si: dhimbje koke, simptoma, shkaqet, analiza, dhe trajtimet. Ne gjithashtu do t'ju ndihmojne te perfitoni mbeshtetje duke krijuar kontakte me mjeke specialiste ne te gjithe boten nese keni nevoje.

Veshtrim i pergjithshem & Fakte
C'eshte migrena?

• Udhezues per dhimbje koke kronike
• Udhezues per migrenen
• Dhimbja e kokes te femijet
• FAQ: dhimbje koke dhe migrene: shkaqet dhe trajtimet

Shkaqet

• Hormonet dhe dhimbja e kokes
• Udhezues: 25 shkaktaret me te zakonshem te migrenes
• Magnesia e gjumit dhe migrena
• Femijet me dhimbje koke: A ka te beje pasha?
• Ilacet per dhimbjet e kokes

A jeni ne rrezik?

• A keni dhimbje koke nga stressi?
• Dhimbje koke nga ushtrimet dhe seksi: Aktiviteti fizik mund te nenkuptoje dhimbje te shpeshta koke
• Ushqimi dhe migrena
• Duhanimund te shkaktoje dhimbje koke
• Dhimbje koke nga kafeina: shok apo armik?

Parandalimi

• Parandalo dhimbjet e kokes nga migrena
Simptomat & Llojet
Simptomat

• Simptomat e zakonshme te dhimbjes se kokes dhe migrenes
• Meso cfare ndodh gjate nje migrene

Kujdes Shenjat

• Dhimbje koke te ashpra apo urgjence?
• Meso cfare te besh kur ke dhimbje te forta koke
Llojet

• Grupi i dhimbjeve te kokes

• Udhezues: Llojet e dhimbjeve te kokes qe shkakton migrena
•Dhimbje koke nga sinusi
• Dhimbje koke intensive

Komplikimet

• A eshte bere migrena nje problem i perditshem per ju?
• Kthimi (rebound) i dhimbjeve te kokes: Kush I ka keto dhimbje te shpeshta koke?
• A e rrit migrena rrezikun per zemren


Diagnostifikimi dhe Testet
Diagnoza


• 10 Pyetjet per te pyetur doktorin tuaj rreth migrenes
• Diagnostifikimi i dhimbjes se kokes
• Ditari i dhimbjeve nga migrena
• Si do te perdorim nje Ditar te dhimbjes se kokes

Mjekimi & Kujdesi
Mjekimi


• Mjekimi i dhimbjeve nga migrena: Ilacet parandaluese dhe te pasuksesshme per migrenen
• Medikamentet per dhimbjen e kokes: Keshilla se si t’i marrim ato
• Medikamentet e migrenes: Informacioni qe ju duhet
• Medikamentet per peshtjelljet (te perzierat) nga dhimbja e kokes

• Te tjera ilace per kurimin e dhimbjeve te shpeshta te kokes
• Trajtime Alternative
• Medikamente per lehtesimin e migrenes

Kujdesi


• Mjetet Natyrore per dhimbjen e kokes: TLC per ehtesimin e dhimbjes se kokes
• Menaxhimi i stresit mund te lehtesoje dhimbjene e kokes
• Teknika te relaksimit per lehtesimin e dhimbjes se kokes


Jetesa & Menaxhimi
Te jetosh edhe te perballesh

• Te jetosh me dhimbje te shpeshta koke
• Dieta e migrenes: Lufta kunder ushqimit te lidhur me dhimbjen e kokes

Ndihma & Burimet
Gjetja e Ndihmes

• Migrena & dhimbja e kokes: Gjetja e Ndihmes