E Hene, 08 Shkurt, 2016

Suplementet Ideal Per Diabetiket - Lexojini si me poshte:

Indeksi i artikullit
Suplementet Ideal Per Diabetiket
Lexojini si me poshte:
Te gjitha faqet
Lexojini si me poshte:
Vitamina C, Vitamina E, Vitamina B-6, Acid Folik, Vitamina B-12, Biotin, Magnezium, Zink, Selen, Baker, Mangan, Krom, Gymnema Sylvestre, pjeper i hidhur dhe Vanadium Sulfati.
Sigurohu qe shumica e ketyre perberesve te jene ne recetat qe ju blini. Gjithashtu, ne shishet qe ju blini duhet te jete e shenuar edhe shpeshtesia e marrjes se ketyre suplementeve. Si rregull kryesor ato duhet te merren te pakten 2 here ne dite. Mos e ndalo marrjen e suplementeve tuaj normale.

Vitamin C (acid sheqeri me veti antioksidues) – I mban te shendetshme veshkat dhe enet e gjakut te diabetikeve. Vitamina C bashkepunon me Vitaminen E per te nxjerre sheqerin nga gjaku dhe qelizat.

Vitamina E (antioksidant natyral) – ndihmon ne parandalimin e demtimit te nervave, te demtimit te veshkave, te syve dhe atakut ne zemer. Vitamina E bashkepunon me:

Vitaminen B duke ndihmuar ne mbajtjen e pankreasit ne forme te shendetshme.

Vitamina B-6 (pirodoxine HCL) – bashkepunon me acidin folik duke ndihmuar ne parandalimin e demtimit te nervave dhe atakun ne zemer.

Acidi Folik – bashkepunon me vitaminen B-12 duke ndihmuar ne parandalimin demtimit te gjymtyreve nga komplikacionet e diabetit.

Vitamina B-12 (cyanocobalamin) -  bashkepunon me vitaminen B-6 dhe acidin folik duke ndihmuar ne lehtesimin e dhimbjes nervore.

Biotina – ndihmon insulinen qe te funksionoje me mire dhe ndihmon pankreasin te punoje me mire me sheqer me te ulet ne gjak.

Magnezium (Krebs Cycle Chelate) – ndihmon insulinen te punoje ne menyre me efektive dhe lehteson dhimbjet nervore.

Zinku (picolinate, chelate) – ndihmon insulinen te funksionoje me mire dhe qarkullimin e sheqerit ne qeliza.

Seleni (aspartate) – ndihmon ne parandalimin e demtimit te nervave dhe mbron enet e gjakut nga rritja e sheqerit ne gjak. Selina imiton insulinen.

Bakri (picolinate) – ndihmon ne mbrojtjen e qelizave te cilat prodhojne insulinen ne pancreas. Gjithashtu, bakri ndihmon ne parandalimin e demtimit te eneve te gjakut dhe nervave nga diabeti dhe ul nivelet e sheqerit ne gjak.

Mangani – ndihmon ne parandalimin e demtimit te nervave dhe eneve te gjakut.
Kromi (picolinate) – bashkepunon me biotinen duke ndihmuar ne uljen e sheqerit ne gjak dhe duke mbajtur pankreasin ne forme te mire pune.

Ekstrakti nga gjethet e Gymnema Sylvestre – ndihmon ne balancimin e sheqerit ne gjak dhe mund ten a mbroje nga rritja ne peshe.

Ekstrakt nga I gjithe Pjepri I hidhur – ndihmon rruget ne melci qe te punojne me mire; ul nivelin e sheqerit ne gjak.

Ekstrakt nga farat e Fenugreek – ndihmon veshkat tuaja dhe melcine ne perpunimin e sheqerit ne gjak ne menyre me eficente.

Ekstrakti nga Boronica – ndihmon ne dobesimin e katarakteve te ashpra diabetike

Bioflavonoid (Vitamin P+citrin) – ndihmon ne mbrojtjen nga demtimi i vitamins C dhe E. Ndihmon ne qartesimin dhe theksimin e shikimit tek diabetiket.

Vanadium Sulfati – ndihmon muskujt dhe qelizat e melcise te perdorin insulinen ne menyre me efektive.

Keto suplemente nuk do ta ulin shume sheqerin ne gjak, por do te ndihmojne per ta cuar ate ne nivele me normale. Diabeti eshte nje semundje e cila kerkon monitorim te perditshem disa here ne dite. Kur ju filloni ne merrni nje supplement diabeti per tju ndihmuar ne normalizimin e sheqerit ne gjak, monitoroni nivelin tuaj te sheqerit me shpesh ne fillim keshtu ju do te shikoni se qe ku fillon te ulet sheqeri perpara se te merrni me teper insulin. Niveli normal I shqerit ne gjak per diabetiket perpara nje vakti eshte 70 – 150 (1,2,5) dhe idealja 70 – 120.

Receta diabetike qe ju mund te merrni per uljen e sheqerit ne gjak nuk ehste ne asnje menyre leja qe jut e hani ne cdo menyre qe ju deshironi. Juve akoma ju nevojitet te hani ne menyre te shendetshme. Diabeti mund tju bej te ndiheni te tronditur, sidomos kur ju sapo jeni diagnistikuar me te. Me ushtrime te pershtatshme, dieted he supplement vitaminash ju mund te jeni mire ne rrugen e uljes dhe menaxhimit me te mire te nivelit te sheqerit ne gjak dhe te jetoni nje jete me te gjate dhe me te shendetshme.