E Shtune, 13 Shkurt, 2016

Ushqimi dhe Shendeti

Indeksi i artikullit
Ushqimi dhe Shendeti
Ushqimi lufton semundjet
Ushqimi dhe diabeti
Jo te gjitha ushqimet parandalojne semundjet
Te gjitha faqet

 

 

Hipokrati nje here tha: "Le te jete ushqimi yt, mjekesi dhe mjekesia jote le te jete ushqim," dhe tani mjeket besojne se mjekimi i grekeve te lashte ka pasur te bej me dicka. Ne kemi nevoje per ushqim per natyrisht. Pa te, qelizat tona do te thaheshin nga uria. Por cka eshte bere e qarte eshte se ushqimi eshte me teper se sa thjesht karburant. Çfare hani mund te percaktoje se si venat e gjakut tuaj jane, se sa ju mund ti rezistoni kancerit te shkaktuar nga toxinat dhe nese ju nuk do te futeni ne nje rruge drejt nje semundjve zemres.