E Hene, 08 Shkurt, 2016

Ushqimi dhe Shendeti - Ushqimi dhe diabeti

Indeksi i artikullit
Ushqimi dhe Shendeti
Ushqimi lufton semundjet
Ushqimi dhe diabeti
Jo te gjitha ushqimet parandalojne semundjet
Te gjitha faqet

Ka prova qe sugjerojne se gushina mund te permbaje agjente potecial per te luftuar semundjet po ashtu sic kane kabinetet e ilaceve. Ne nje studim te vitit 2002, shkencetaret zbuluan se njerezit ne rrezik te diabetit mund ta vonojne apo ne disa raste edhe te parandalojne zhvillimin e semundjes vetem duke ngrene me pak kalori, apo duke i marre ato nga ushqimet e duhura dhe duke bere me shume se dy ore ne jave ushtrime. Madje edhe me shume intrigues, studimi zbuloi qe njerezit qe ishin gjenetikisht te gatshem per te perfituar nga diabeti. Ne thelb, dieta dhe faktore te tjere te lidhur me stilin e jeteses ndryshuar fatin e tyre gjenetike.