E Premte, 12 Shkurt, 2016

Cilat jane simptomat e skizofrenisë?

Indeksi i artikullit
Cilat jane simptomat e skizofrenisë?
Shizofreni te meshkujt dhe femrat te barabarte
A bashkë-ekzistojë depresioni me shizofrenine?
Te gjitha faqet

Cilat jane simptomat e skizofrenisë?
Simptomet e skizofrenisë mund te perfshijne:
• Catatonia - nje grup te simptomeve që mund te ndryshojne nga motionlessness afër anormale, lëvizjet e paqëllimte
• iluzionet - besime te rreme nga e cila personi nuk mund te dissuaded
• Emocionet, mendimet, dhe disponimi që nuk korrespondojne me nje ngjarje
• Ndjenja e zbrazëti dhe depresioni
Hallucinations • - duke parë, dëgjuar, nuhatje, apo ndjenje gjëra që nuk jane me te vërtete ka
• Hyperactivity apo sociale izolim
• Paaftesia që te funksionojë ne shkollë, pune, ose gjate aktiviteteve te tjera
• Pamundësia per te bërë kuptim nga bota
• Izolimi nga bota e jashtme, duke perfshirë edhe familjen dhe miqte
• Nuk ka me larje ose grooming veten
• humor Ashper swings
• Duke folur ne dënime që nuk ka kuptim


per te qene te diagnostikuar me skizofrenisë, nje person duhet te kene simptome që kane zgjatur së paku gjashte muaj.
Nuk ka asnje arsye te vetme te skizofrenisë. Ajo ka, megjithate, ështe atribuar te ndryshimeve gjenetike dhe variacionet ne kimikatet e trurit. me shume studime te kohëve te fundit kane implikuar defekte ne strukturën e trurit dhe menyra nervat jane te rregulluar ne tru.
Skizofrenisë tenton per te kandiduar ne familje. Ndërsa stresi mund te perkeqësojne simptoma, ajo nuk ështe shkaku i kësaj psikozë. Prindėrore varfër dhe nje edukimi te keq kane qene gjithashtu perjashtoi si shkaqe.
Shizofreni te meshkujt dhe femrat te barabarte. Ajo ka, megjithate, kane tendencë te ndikojë burrat me parë - adoleshente ne fund te 20-tat e hershme - se sa grate - 20-tat e hershme te '30. Skizofrenisë prek rreth 1% te popullsisë.
Qasja me e suksesshme ne trajtimin e skizofrenisë ështe pershkrimi drogë antipsychotic. Këto medikamente mund te zvogëlohet ose te ndaluar hallucinations, ndihmojne pacientet te bëjne dallimin mes asaj që ështe e vërtete dhe çfarë e imagjinuar, dhe zvogëlohet ndjenja e konfuzion. Ilaçe zakonisht duhet te jene te vazhdueshme ne dozë te reduktuar pas episode akute abates. Rreziku i persëritje te simptomeve psikotike ështe i larte, nese medikamente nuk jane te vazhdueshme.


A bashkë-ekzistojë depresioni me shizofrenine?
Skizofrenisë ështe nje lloj sëmundjeje te medha psikotike. Kjo pengon njerëzit nga te qenit ne gjendje te bëjne dallimin midis botes reale dhe imagjinar. Simptomet e skizofrenisë mund te ndodhë episodically ose te jete i vazhdueshëm. Ndjenja e zbrazëti dhe depresioni jane nje shenje e skizofrenisë. Megjithate, skizofrenia dhe depresioni jane sëmundje shume te ndryshme ne nje nivel kimik. Depresioni mund te gjenden ne dikë me te skizofrenisë skizofrenisë, por nuk ështe parë zakonisht ne depresion.
Me skizofrenisë, nje person mund te perjetojne jumbled mendimet, imazhet, dhe tingujt që vijne dhe shkojne ne faza. Shpesh ato ndodhin papritmas dhe rëndë. per shkak se ashpersia dhe kohëzgjatja e episodeve schizophrenic ndryshon, disa njerëz mund ta kuptojne realitetin dhe funksion ne pune dhe ne shtepi. te tjerë, megjithate, mund te jete ne gjendje te funksionojë ne te gjitha.