E Hene, 08 Shkurt, 2016

Çfarë ështe çrregullimi I panikut? - per dike te diagnostikuar me sulm paniku

Indeksi i artikullit
Çfarë ështe çrregullimi I panikut?
per dike te diagnostikuar me sulm paniku
Te gjitha faqet
Personi ndjehet si ai ose ajo ështe ose do te zbehta, te kete nje krizë zemre dhe vdesin, ose çmendem.
per dike te diagnostikuar me sulm paniku, te pakten kater nga simptomat e meposhtme duhet te jene te pranishëm:
• dhimbje kraharori
• ndjesi mbytje
Marramendje •
• djersitje Ekstreme
• rrahje zemre e shpejte
• Frika per te vdekur
• Ndjenja e humbjes së kontrollit te
• Ndjenja e irealitet ose duke u shkëputur nga vete
• flashes Hot or dridhura
perzier •
• Mpirje
Shakiness •
• gulçim
Këto simptoma jane te shoqëruara shpesh me shqetesim rreth e sulmeve te tjera, merak per pasojat e sulmit - si frika e vdekjes nga nje atak ne zemer - dhe sjelljen e ndryshuar - si shmangur nje vend te veçante per shkak te sulmit.