E merkurë, 10 Shkurt, 2016

Cilat jane simptomat e skizofrenisë?

Indeksi i artikullit
Cilat jane simptomat e skizofrenisë?
Shizofreni te meshkujt dhe femrat te barabarte
A bashkë-ekzistojë depresioni me shizofrenine?
Te gjitha faqet

Cilat jane simptomat e skizofrenisë?
Simptomet e skizofrenisë mund te perfshijne:
• Catatonia - nje grup te simptomeve që mund te ndryshojne nga motionlessness afër anormale, lëvizjet e paqëllimte
• iluzionet - besime te rreme nga e cila personi nuk mund te dissuaded
• Emocionet, mendimet, dhe disponimi që nuk korrespondojne me nje ngjarje
• Ndjenja e zbrazëti dhe depresioni
Hallucinations • - duke parë, dëgjuar, nuhatje, apo ndjenje gjëra që nuk jane me te vërtete ka
• Hyperactivity apo sociale izolim
• Paaftesia që te funksionojë ne shkollë, pune, ose gjate aktiviteteve te tjera
• Pamundësia per te bërë kuptim nga bota
• Izolimi nga bota e jashtme, duke perfshirë edhe familjen dhe miqte
• Nuk ka me larje ose grooming veten
• humor Ashper swings
• Duke folur ne dënime që nuk ka kuptim