E Premte, 12 Shkurt, 2016

Cilat Jane Simptomet e Bulimise?

Indeksi i artikullit
Cilat Jane Simptomet e Bulimise?
Ku nryshon bulimia nervore nga anoreksia?
Te gjitha faqet

Cilat jane simptomet e bulimise?
Simptomat e perbashkëta te bulimia perfshijne:
• pertypet dhe veson nga ushqimet
• Depresioni dhe humor swings
• drogës apo alkoolit abuzim
• Agjërimi
• Ndjenja e anxiousness
• perdorimi i shpeshte banjo pas hahet
• forte ndjenja e fajit apo turpi
• Periudhat menstruale i parregullt
• Preokupimi me ushqim dhe peshë
• Sekreti per te hahet sjellje
per shkak te vjella te shpeshta, njerëzit me bulimia e vë veten te larte sesa shuma mesatare e acidit ne stomak. Me kalimin e kohës, që ekspozimi mund te çojë ne probleme fizike. Komplikimet e bulimia mund te perfshijne:
• Bloating
• urth
• lënduar apo gjakderdhje fyt
• problemet e stomakut
• gjendra te fryrë ne fytyrë dhe cheeks
• prishjen e dhëmbëve
Bulimia ështe shpesh nje reagim ndaj stresit dhe ankthit.
per pacientet me çrregullime te hahet, këshilla ështe shpesh nje trajtim efektiv. Këshilla meson se si njerëzit per te liruar veten nga modelet destruktive te te menduarit dhe sjellje. Ajo gjithashtu ndihmon ata te ri-vlerësuar marrëdhëniet e tyre me ushqim. Ilaçe te tilla si ilaqet kundër depresionit mund te jete e percaktuar.