E Enjte, 11 Shkurt, 2016

Cilat Jane Simptomet e Bulimise? - Ku nryshon bulimia nervore nga anoreksia?

Indeksi i artikullit
Cilat Jane Simptomet e Bulimise?
Ku nryshon bulimia nervore nga anoreksia?
Te gjitha faqet
Ku nryshon bulimia nervore nga anoreksia?
Njerëzit me bulimia nervosa hani sasi te medha te ushqimit te gjitha ne nje herë dhe pastaj te vjella. te vjella mund te ndodhë shume herë gjate nje dite. te vjella ështe shkaktuar nga nje frikë te fituar peshë ose siklet ne stomak. Njerëzit me bulimia te perdorë gjithashtu edhe laxatives, diuretics, dhe stervitje te fuqishme per spastrim veten.
ne menyrë që nje person te diagnostikuar me bulimia, kjo sjellje duhet te ndodhin te pakten dy herë ne javë per tre muaj ne nje rresht. Megjithëse njerëzit me bulimia jane shpesh underweight, ata gjithashtu mund te kete nje peshë normale te trupit. Ështe vlerësuar se bulimia do te kete efekt deri ne 4.2% te femrave ne nje pikë ne jeten e tyre.