E Marte, 09 Shkurt, 2016

Cilat jane simptomet e çrregullimeve te te ngrenit?

Cilat jane simptomet e çrregullimeve te te ngrenit?
Simptomat e çrregullimeve te ushqyerit mund te perfshijne:
• Duke u bërë shume ne depresion apo te shqetesuar
• Duke besuar se trupi ështe i trashë kur ne realitet ajo nuk ështe e
• dieting edhe pse pesha ështe tashme shume i ulët
• Ushqimi fshehurazi
• Realizimi i shume shpesh dhe fuqishëm
• Duke pasur nje frikë te forte duke fituar peshë ose yndyrë
• Duke pasur nje interes te pazakonte ne ushqim
• menstrual i rrallë ose mungon periudha
• humbje e shpejte peshë mbi disa javë apo muaj
• dëshiron te jete i perkryer ose që shume vete-kritik
• Watching çdo kafshimin e ushqimit
• Veshja e lirë per te fshehur humbje peshe
Anoreksi ështe kryesisht nje kufizim ushqim çrregullim. Megjithate, kjo nuk ështe e pazakonshme per njerëzit me anoreksi te pastroj, ose bosh veten, permes te vjella dhe shperdorim te laxatives, enemas, dhe diuretics. Disa shenja fizike te anoreksi te perfshijë nje tolerancë te ulët per te motit te ftohte, flokët e brishte dhe thonjte, thate ose yellowing lëkurë, anemi, kapsllëk, dhe nyjeve fryrë.
Si sëmundje te tjera mendore dhe emocionale, shkalla ne te cilën njerëzit vuajne nga anoreksi ndryshon. Disa mund te shërohen plotesisht pas nje episod te vetem. te tjerët kalojne vite luftojne sëmundjet. Ështe vlerësuar se deri ne 3.7% te femrave do te vuajne nga anoreksi ne nje kohë te gjate jetes së tyre.