E Marte, 09 Shkurt, 2016

Depresioni I Shkaktuar nga Semundjet Kronike - Sëmundja kronike dhe Depresioni: Opsionet e trajtimit

Indeksi i artikullit
Depresioni I Shkaktuar nga Semundjet Kronike
perballja me sëmundje kronike dhe depresionin
Sëmundjet kronike dhe Depresioni: Çfarë kushtesh kronike intensifikojne depresioni?
Sëmundjet kronike dhe Depresioni: Cilat jane simptomat?
Sëmundja kronike dhe Depresioni: Opsionet e trajtimit
Këshilla per tu perballur me sëmundjet kronike dhe depresionin
Depresioni dhe dhimbja kronike
Çfarë ështe dhimbja kronike?
Çfarë ndodh me dhimbjen kronike dhe depresionin?
A ka nje cikël te depresionit dhe dhimbjes?
Pse ka nje mbivendosje mes depresionit dhe dhimbjes kronike?
A ka nje
Si mund te ndihmojne ilaqet kundër depresionit ne lehtesimin e dhimbjes kronike dhe depresionit?
Si mund te ndihmojë aktiviteti fizik dhimbjen kronike dhe depresionin?
Pse ështe marrë kontrolli I rëndësishme per shërimin?
Si mund terapija te ndihmojë per te lehtesuar dhimbjet kronike dhe depresionin?
Cila ështe menyra me e mirë per te menaxhuar dhimbjet kronike dhe depresionin?
Te gjitha faqet
Sëmundja kronike dhe Depresioni: Opsionet  e trajtimit
Trajtimi i depresionit ne paciente te sëmurë kronik ështe i ngjashëm me trajtimin e depresionit ne njerëzit e tjerë. Diagnoza e hershme dhe trajtim mund te zvogëlojë ankth, si edhe rreziku i komplikimeve dhe vetevrasje per ata me sëmundje kronike dhe depresioni. ne shume paciente, trajtimin e depresionit mund te prodhojë nje permirësim ne gjendjen e pergjithshme mjekësore pacientit, nje cilësi me te mirë te jetes, dhe gjasat me te madhe te debatit te nje plani afat-gjate trajtimit.
nese simptomat depresive jane te lidhura me sëmundje fizike ose efektet anesore te ilaçeve, trajtimi mund te kene nevojë te pershtatet apo ndryshohet. Kur depresioni ështe nje problem me vete, ajo mund te trajtohet me vete. me shume se 80% e njerëzve me depresion mund te trajtohen me sukses me mjekësi, psikoterapi, ose nje kombinim i te dyjave. Drogë Antidepressant zakonisht fillojne te kete nje efekt pozitiv brenda nje çështje javësh. Ështe e rëndësishme që te punojne ngushte me nje mjek apo psikiatri per te gjetur mjekim me te efektshme.