E Diel, 14 Shkurt, 2016

Depresioni tek Adoleshentet - Cilat jane simptomat e depresioni tek adoleshentet?

Indeksi i artikullit
Depresioni tek Adoleshentet
Dicka ne lidhje me depresionin ne adoleshencë
A keni pyetur ndonjeher veten?
Pse bien ne depression adoleshentet?
Cilat jane simptomat e depresioni tek adoleshentet?
A trashegohet depsioni ne adaleshence?
Si diagnostikohet depresioni ne adoleshence?
Si trajtohet depresioni ne adoleshence?
A funksionojne ilacet per depresionin ne adoleshence?
Çfarë mund te bejne prinderit per te lehtesuar adoleshentet ne depresion?
Nuk mund te iki depresioni tek te rinjte pa trajtim mjekësor?
Te gjitha faqet
Cilat jane simptomat e depresioni tek adoleshentet?
Shpesh, me fëmijët adoleshente depresioni do te kete nje ndryshim i dukshëm ne te menduarit dhe sjelljen e tyre. Ata nuk mund te kene motivimin dhe madje edhe te bëhet terhequr, mbylljen e tyre dhoma gjumi derën pas shkollës dhe duke qëndruar ne dhomen e tyre per orë te tera.
Kids me adoleshente depresioni Maj gjumė teper, kane nje ndryshim ne ngrënie shprehite, dhe madje mund te shfaqin sjellje te tilla si kriminale ose shoplifting BDI. Këtu jane me shume shenja te depresionit ne adoleshentėt edhe pse ata mund ose mund te mos tregojne shenja te gjitha:
• apatisë
• ankesat e dhimbjeve, duke perfshirë koke, stomachaches, dhimbje te ulët mbrapa, apo lodhjes
• vështirësi perqëndruar
• te vështirë marrjen e vendimeve
• tepert ose i papershtatshëm fajin
• sjellje te papergjegjshme - per shembull, duke harruar detyrimet, duke qene vone per klasë, skipping shkollë
• humbje e interesit ne ushqim apo fiksim overeating që rezultatet te shpejte ne peshë ose humbje te fitojë
• humbje e kujtesës
• preokupimi me vdekje dhe po vdes
• sjellje pabindur
• pikëllimin, ankthi, apo nje ndjenje shprese
• qëndruar zgjuar gjate nates dhe gjumi gjate dites
• rënie ne klasat e papritur
• perdorimi i alkoolit ose drogës dhe imoral aktivitetit seksual
• terheqjen nga shokët
per informacion ne thellësi, shih shendeti.info e simptomeve te Depresioni.