E Diel, 14 Shkurt, 2016

Shkaqet e Depresionit - Çfarë ështe lidhja mes depresionit dhe sëmundjeve kronike?

Indeksi i artikullit
Shkaqet e Depresionit
Cfarë e shkakton depresionin klinik?
Cilat jane faktorët kryesorë që shkaktojne depresionin?
Emocionet, ndjenjat, dhe depresioni?
Si ështe gjenetika e lidhur me rrezikun e depresionit?
Çfarë ështe lidhja mes depresionit dhe sëmundjeve kronike?
Eshte depresioni i lidhur me dhimbjet kronike?
A ndodh shpesh depresioni me varferine?
Cila ështe menyra me e mirë per te trajtuar depresionin?
Kur duhet ti telefonoj mjekut tim rreth depresionit?
Te gjitha faqet

Çfarë ështe lidhja mes depresionit dhe sëmundjeve kronike?
ne disa njerëz, nje sëmundje kronike shkakton depresionin. nje sëmundje kronike ështe nje sëmundje që zgjat per nje kohë shume te gjate dhe zakonisht nuk mund te shërohet plotesisht. Megjithate, sëmundjet kronike shpesh mund te kontrollohet permes dietes, ushtrimit, zakonet e jetesës, dhe medikamente te caktuara. Disa shembuj te sëmundjeve kronike që mund te shkaktojë depresion jane diabeti, sëmundjet e zemrës, artrit, sëmundje te veshkave, HIV / AIDS-it, lupus, dhe sklerozë te shumefishte (MS). Hypothyroidism mund te çojë gjithashtu ne ndjenjat e ne depresion.
Hulumtuesit besojne se trajtimin e depresionit mund te ju ndihmojne bashkëpunimin-sëmundje ekzistuese te permirësohet.